Jadłospis

Jadłospis od 19 do 23 lutego 2018 roku.

19.02.2018 (poniedziałek)
śniadanie
herbata z cytryną i miodem
pieczywo mieszane z masłem
pasta rybna
szczypiorek

obiad
zarzutka z ziemniakami, bazylią, natką i czosnkiem na szyjach z indyka b/skóry
makaron z masłem roślinnym i bułką tartą
twaróg półtłusty
surówka z marchwi i jabłek
kompot wieloowocowy

podwieczorek
płatki czekoladowe na mleku
herbatnik
winogrono

20.02.2018 (wtorek)
śniadanie
kawa zbożowa na mleku z miodem
pieczywo mieszane z masłem
szynka z indyka
sałata, pomidor

obiad
żurek z białą kiełbasą, ziemniakami, natką, czosnkiem i bazylią
kasza „Kuskus”
klops w sosie pomidorowym
sałatka z ogórków kiszonych z kukurydzą, kiełkami pora i oliwą z oliwek
sok jabłko-gruszka

podwieczorek
płatki ryżowe na mleku
flipsy kukurydziane
żurawina suszona

21.02.2018 (środa)
śniadanie
kakao na mleku z miodem
pieczywo mieszane z masłem
kiełbasa żywiecka
ogórek kiszony, rzodkiewka

obiad
zupa nylonowa z ziemniakami i koperkiem na szyjach z indyka b/skóry
ziemniaki z koperkiem
kotlet schabowy
fasolka szparagowa żółta z masłem roślinnym i bułką tartą
napar z pokrzywy z miodem

podwieczorek
zupa mleczna z zacierkami
czekolada gorzka
jabłko

22.02.2018 (czwartek)
śniadanie
kawa zbożowa na mleku z miodem
pieczywo mieszane z masłem
szynka wiejska
sałata, papryka czerwona

obiad
krupnik z ziemniakami i koperkiem na szyjach z indyka b/skóry
makaron 3-kolorowy
gulasz z piersi kurczaka
półmisek warzyw: ogórek świeży, pomidorki cherry
woda z cytryną i miodem

podwieczorek
mleko
1/2 drożdżówki
12 banana

23.02.2018 (piątek)
śniadanie
kakao na mleku z miodem
pieczywo mieszane z masłem
pasta twarogowa
szczypiorek, rzodkiewka

obiad
zupa pomidorowa z makaronem, czosnkiem, bazylią i natką na wywarze warzywnym
ziemniaki puree z koperkiem
filet panierowany z morszczuka
surówka z kapusty kiszonej, marchwi, pora i jabłek z oliwą z oliwek
sok jabłkowy

podwieczorek
deser waniliowy „Alpro”
wafelki ryżowe naturalne

Dzieci mają stały dostęp do wody pitnej.